姑蘇軟件園 | logon羅昂建筑

點擊收藏 [ 建立屬于你自己的在線項目數據庫,帶你一起進入知識管理時代 ]

640.webp.jpg

姑蘇軟件園(姑蘇云谷)開發建設工程已經竣工。該項目最初的目標便是打造一個綜合性的未來城市空間:姑蘇數碼城,現“姑蘇云谷”,標志著創新型城市開發的創新征程。

The development of Gusu Software Park construction has been completed. The project began with a clear objective to create a comprehensive vision of the area's future: Gusu Digital City, an urban innovation district that marks a new step in urban development.

640.webp (1).jpg

640.webp (2).jpg

640.webp (3).jpg

在過去的幾十年中,中國的城市化進程一直以來的特點是功能性單一開發,著重機動車交通。姑蘇軟件園的設計則充分利用每一個地塊,規劃布局綜合功能,倡導城市通勤距離最短化,使居民在最短距離內獲取所需的一切便利。姑蘇軟件園是在該原則指導下的第一個開發項目,區域整體設計注重以人為本,車輛為次。

Over the past decades, Chinese urbanism has been characterized by monofunctional developments and a focus for car traffic. Gusu Digital City introduces mix-use in every plot, promoting the idea of a city with short distances, where everything people need is available in close range. Gusu Software Park is the first development that follows this principle in the district. The whole area has been designed for people, NOT cars.


640.webp (4).jpg

640.webp (5).jpg

640.webp (6).jpg

項目總規劃分為三個區域進行:公共以及商業功能被安置于交通負載較大的主路一側;線性的廣場在中央貫穿南北,是步行區域和社交空間。公共空間的設計秉承以人為本的原則,車輛被引導至地下停車區域。以人為本的體驗是可持續性城市布局的關鍵元素。姑蘇軟件園采取的改良式思考方式,為其他項目樹立了標桿。


The master plan is organized in three zones. The public and commercial functions are located alongside the main road to the west, where traffic is strongest. A central linear plaza runs through the project from north to south, designed primarily as a pedestrian zone, this is a social landscape where people walk, pause and meet.  As a consequence, the public space is designed with people in mind, while cars are directed into the underground parking areas. Walkability is a key to a more sustainable urban layout. Gusu Software Park sets here an example for other projects and introduces a new and improved way of thinking. 


640.webp (7).jpg

640.webp (8).jpg

本項目的建筑設計概念是為打造具有親密空間關系的獨立建筑群。通過不規則形狀,動態高度變化,以及活潑的配色方案,強調凸顯未來城市的精神。廣場、綠地與零售、就餐、休閑、文化功能的空間相結合,體現現代生活方式。

The architectural design concept is the creation of individual buildings with a family likeness. The design introduces irregular shapes, dynamic height variations, and playful colored schemes, to emphasize the spirit of future industries. Car traffic is kept outside the site and managed in the underground, the heart of the project is a pedestrian axis, a sequence of plazas and green spaces in combination with retail, restaurants, leisure and culture spaces. 


640.webp (9).jpg

640.webp (10).jpg

  相關推薦



評論


請 [登錄] 后評論

項目概況
  • 手機掃碼分享
   |   滬ICP備09047808號-12    |     滬公網安備 31011002000571號   |     工商亮照
天天看片高清观看_在线天天看片视频免费观看